Byerne

Hejls og Hejlsminde

Området beskrevet sådan ca.

Hejls og Hejlsminde befinder sig kun 3 kilometer fra hinanden og er Jyllands navle hvis du spørger de lokale.. Byerne ligger lige mellem Kolding og Haderslev og kun et sten kast fra lillebælt. Smørhullet ligger heller ikke langt fra Christiansfeld og E45.

 Der bor ca. omkring 1000 personer fast i Hejls og Hejlsminde men om sommeren fler dobles dette antal pga. turisterne som kommer fra nær og fjern. Hejlsminde huser sønderjyllands næst største sommerhusområde med ca. 500 sommerhuse så der er godt gang i den om sommeren både med turister og i erhvervslivet. Der er også indkøbsmuligheder nok både i Hejls og Hejlsminde. Vinteren byder på fred, ro og fordybelse eller man kan vælge en af de mange tilbud og aktiviteter i området.

 Der er kun ca. 7 kilometer ind til Christiansfeld med bibliotek, butikker, genbrugsplads osv. og nærmeste større by er Kolding eller Haderslev med bare 18 kilometer. Der er gode busforbindelser ind til både Christiansfeld, Haderslev og Kolding. Området ligger også lige i udkanten af ¨trekantsområdet¨hvilket gør det særdeles attraktivt både erhvervsmæsssigt men også hvis man går og overvejer at flytte hertil. Området byder på det man mangler og lidt til.

I 2007 blev der besluttet at skolen i Hejls skulle ligges sammen med Sjølund Skole og Børnehaven i Sjølund skulle ligges sammen med børnehaven Hejls. På den måde kunne man bevarer begge steder. De fungerer i dag rigtig godt. Den naturbiologiske børnehave i Hejls har ca. 60 børn + 12 i den nye vuggestue og På Sjølund Hejls Skole går der ca. 120 elever fordelt fra 0. til 6 klasse. Efter 6. klasse kan man så enten vælge Christiansfeld Skole, Aller Friskole eller en anden skole i Haderslev eller Kolding. Der er muligheder nok.

 Hejls blev faktisk valgt som Årets Landsby i 2008 og Hejls-IF blev valgt som årets forening i 2013, så der er virkelig en god grund til at se nærmere på dette smukke og attraktive område.

Ny forretning?

Tænker du på at komme til byen med din forrening? Så læs endelig videre her.

HejlsHejlsminde Lokalråd vil meget gerne være behjælpelige med at finde oplysniger og egnede steder eller hvis der blot er brug for info omkring forretningslivet i området. Tag endelig fat i lokalrådet og vi vil gøre hvad vi kan.

 Det er mange muligheder for at etablere en ny butik, café, restaurant eller hvad det nu måtte være. Det er med til at sætte skub i udviklingen som er i alles interesse og de lokale er gode til at støtte op om nye tiltag

Vidste du godt..

 

  • At Hejls blev Årets Landsby i 2008
  • At Hejlsminde har det blå Flag
  • At Hejls IF blev Årets Forening i 2013
  • At der er attraktive byggegrunde
  • At Hejlsminde har en flot lystbådehavn
  • At vi har en Brugs der er åben 7.30-20
  • At der er et væld af foreninger og tilbud
  • At der er fællesspisninger i begge byer
  • At der er byfester, motionsløb osv.

Læs meget mere på

www.hejlshejlsminde.dk